Jönköping med omnejd!

Ett av Jönköpings mest framgångsrika IT-företag: Consid

När det kommer till framtidens yrken finns det kanske ingen lika viktig och tämligen ny bransch som IT-branschen. På bara cirka 30 år har det gått från att vara ett knappt icke-existerande koncept till en bransch som är extremt viktig för ett lands ekonomi och som lockar extremt många unga. Mer och mer styrs arbetslivet av teknologi, från robotar i fabriker till sofistikerade algoritmer i finansvärlden, och det är IT som får allt att fungera. Alla företag i Sverige idag satsar i snitt 20 procent av sin verksamhet på just IT- det är det som kan få företaget att gå runt så smidigt som möjligt och höja chanserna för vinst. Faktum är att 94 procent av alla anställda enligt en undersökning är missnöjda med IT-systemet på deras företag. Det säger sig självt att detta är ett område där det finns rum för förbättring.

 

Sverige är ett utmärkt exempel på ett land som uppmuntrar tillväxt i IT-branschen och det har gett oss rollen som pionjärer i fältet. Därför bör alla Sveriges städer värna om våra IT-företag och ge dem den uppskattning de förtjänar för att fortsätta modernisera landet varje dag. I Jönköping är ett sådant företag Consid. De är ett av Jönköpings mest framgångsrika IT-företag och 2013 pekades de ut som ett av Sveriges superföretag. De sysslar bland annat med management och mjukvaruutveckling- i år senast tecknade de ett avtal med det internationella storföretaget AkzoNobel, som är ett av världens största färg- och kemiföretag! Consid är dock inte ensamma om att vara ett IT-företag på spurten i Jönköping, PDB AB är också ett IT-företag som kraftigt expanderat de senaste åren.
Jönköping är ett gott tecken för oss som ser positivt på den digitala utvecklingen i Sverige, då allt pekar på att efterfrågan efter IT-kunnighet blir allt större. Detta är ett resultat av att företag har kommit att inse att det krävs välutbildad personal inom just IT-avdelningen, som med kunnig effektivitet kan leverera den höga teknologiska nivå man förväntar sig av ett modernt företag i dag. Det räcker inte längre att till exempel ha en hemsida som ser ut att vara gjord på 90-talet, eller ett system som kraschar så fort den når en, i dagens mått mätt, låg nivå av belastning. Jönköpingsborna gör helt rätt som inser att satsningar inom området är ett måste.

YOU MIGHT ALSO LIKE