Jönköping med omnejd!

Mat på vägen- färdkost i Jönköping

Hur många gånger har man inte åkt igenom Jönköping på en resa ned genom vårt avlånga land, kanske på väg ned till Göteborg eller Skåne? Jönköping är en mysig och pittoresk stad att stanna av i under en lång bilfärd och har många restauranger som man kan välja mellan. Däremot är det ju oftast att föredra att maten går hyfsat fort, när allt man ser fram emot är att anlända så fort som möjligt vid sin destination. Är man dock less på att alltid åka in på Mcdonalds’ drive-thru, skulle jag vilja slå ett slag för att testa några av Jönköpings spännande matställen:

  • Pizzeria Milano är en av Jönköpings utmärkta pizzerior med ett av de allra bästa utbuden, då de även har många alternativ för den som är vegetarian, vegan eller mjölkallergiker.
  • Badabing är en hamburgarrestaurang som inte kommer erbjuda en ledsen, konstigt fuktig och tråkig hamburgare som man förväntar sig från ett vanligt hamburgerhak. Istället är hamburgarna nytänkande, fulla med smak och fräscha smakupplevelser. Det här stället återvänder man till!
  • Vi svenskar älskar Thailand- det är en kärlekssaga som är svår att spekulera i just hur eller varför den uppstod, men maten är definitivt en faktor som spelar in. Restaurangen Jungle Thai är en mysig thairestaurang som erbjuder mat som smakar genuint thailändsk, vars rätter inte hymlar med rätt mängd hetta. Om du är sugen på ett hälsosammare alternativ till snabbmat är Jungle Thai ett ställe jag varmt rekommenderar- och om du har möjlighet, ät gärna på plats, då restaurangen är väldigt mysigt inredd!
  • Liban Deli är en libanesisk restaurang med alltid snabb avhämtning och mat som är tacksam att äta på språng. Libanesisk mat är dessutom ett nyttigt cuisine, med mycket baljväxter som inger en behaglig mättnadskänsla, vilket tål att uppskattas när man ska sitta stilla i bilen i flera timmar efteråt.  
  • Condeco är en kedja vegetariska restauranger som inte bara har goda salladsbufféer utan utmärkta fikamöjligheter. Utöver ordentliga och mättande luncher har de även gott om alternativ ifall man är sugen på något lättare, till exempel smörgås eller kaffe med något gott fika till. De har ofta även alternativ för glutenallergiker.

 

Förhoppningsvis missar du inte att besöka något av Jönköpings kulinariska ställen nästa gång du är på besök!

YOU MIGHT ALSO LIKE