Jönköping med omnejd!

Saker som händer i Jönköping i sommar!

Glöm utlandsresan i sommar och stanna hemma under semestern istället- i alla fall om du har turen att bo i Jönköping. Annars kanske det är dags för ett besök? Här kommer en lista som saker som händer i sommar:

 

Dreamhack- ett mecka för den nördige

Oavsett om du är nybörjare på dator eller tv-spel eller en gammal veteran som växt upp med en konsol i handen, är Dreamhack som hålls årligen i Jönköping ett utmärkt tillfälle att leva ut dina intressen. Dreamhack är världens största, internationella festival med digitalt tema, som låter en lana, träffa youtube och cosplaykändisar eller delta i spel- och cosplaytävlingar.

 

Hoffmaestro kommer till stan

De har kallats det hetaste svenska livebandet i skrivande stund. I augusti kommer de till Jönköping, vilket kommer bli en konsert du absolut inte får missa!

 

Jönköpings jazzklubb

Finns det något härligare än att kunna slappna av alla tankar och förväntningar på normativ musik och bara kunna omfamna jazzens oväntade svängar och rytm? I sommar hålls det jazzfestival, där tre av Sveriges främsta jazzmusiker kommer framträda: Rigmor Gustafsson, Peter Asplund och Vivian Buczek. Om du brinner för en av musikens mest avantgarde genrer är detta något du absolut inte får missa!

 

Kulturvandring

Känn historiens vingslag och lär känna Jönköpings förflutna, som är oväntat fyllt av intriger och drama! Jönköpings läns museum erbjuder gratiskulturvandringar i maj, med fokus på just Jönköpings olika stadsgårdar från 1700-talet.

 

Bauerutställning i Jönköping läns museum

Det finns få konstnärer som är så nära våra hjärtan som John Bauer, mannen som illustrerade dussintals klassiska sagor med unik fantasi och förmåga. Med hjälp av konstnärer

YOU MIGHT ALSO LIKE